Her er litt om hva som har skjedd i klubben de siste årene

 

 

Sømna IL satte preg på Steinkjer Cup

 

 

 
Godt og vel 200 sømnværinger satte i helga kursen for Steinkjer. Det førte til at den lille kommunen i aller høyeste grad satte sitt preg på Steinkjer Cup i håndball.
 

Steinkjer

– Vi har valgt å legge opp til en felles håndballavslutning for våre spillere. Det er perfekt å ta turen hit ettersom det er overkommelig reiseavstand og dette er en fin turnering. I Steinkjer Cup får vi mulighet til å møte nye lag. Sosialt er det også når så mange reiser sammen, sa Simen Garås til Brønnøysunds Avis.

G 16-treneren var med da over 150 unge og forventningsfulle spillere satte kursen sørover. En god del av spillernes familier kjørte etter. Det befant seg derfor godt over 200 som hadde tilknytning til Sømna idrettslag på og rundt de sju forskjellige spilleflatene som ble benyttet under turneringen som samlet 250 lag fra Norge, Sverige og Polen.

Bodde sammen

Sømna-troppen hadde base på Egge barneskole. Litt av hensikten med å reise på samme turnering er at spillerne skal få muligheten til å bo sammen. Det er gjerne slik at de yngste ser opp til de eldste og synes det er stas å få være med dem på cup. Garås legger ikke skjul på at det sosiale er like viktig som det sportslige. Selv om alle gjør sitt beste når de først trekker drakta over hodet.

—Vi er en liten klubb og kan ikke forvente at vi skal hevde oss i turneringer som dette. Men det er kjekt å se at Sømna også har årganger som er gode nok til å avansere til A-sluttspillet. Både G 14 og J 14 fikk denne gangen være med i det gjeveste sluttspillet. Det var også andre lag som gjorde en god figur, sa Garås som ledet en god G 16-årgang fra sidelinjen.

Slo Brønnøysund

De bet godt fra seg selv om det ble B-sluttspill. Ranheim som vant G 16-klassen var et av lagene som sto på motsatt banehalvdel i gruppespillet. Bydelsklubben i Trondheim ble for sterke. De to andre innledende kampene var såpass jevne at de kunne ha vippet i Sømnas favør. Seier over Brønnøysund veide på sett og vis opp litt for at det ble tap i de jevne bataljene.

—Det er alltid moro å slå BIL. Enten det er snakk om cup eller serie, sa treneren og fikk full støtte av spillerne etter at de hadde gått seirende ut av bataljen med BIL. 8–7 sto det på tavla da fløyta gikk for full tid der. Både G 16-laget og de andre Sømna-lagene opplever at de jevnt over møter tøffere motstand enn i den type turneringer enn de gjør i seriekampene. Flesteparten på G 16-laget spiller også fotball. De neste ukene er det fotballen som har hovedfokus.

desk@banett.no

416 89 00

Opphav: Brønnøysunds avis 5. mai 2017

 

 

Lyst til å være med? Sjekk treningstidene i sidemargen, så finner du ut når ditt lag har treningstid.

 

 

Last ned appen Min Håndball, så finner dere oppdaterte terminlister og resultater. Her finner dere info om den og mulighet til å laste den ned.

Slåttøy Transport

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Sesongen 14/15 kapret J14 1. og 3. plassen i serien! 

 

 

Møbelringen Cup gikk av stabelen 17.-19.04 i Sandnessjøen, og her kan dere finne bilder fra fredag, lørdag, søndag. Det ble også tatt lagbilder av alle lag, og leter dere finner dere lagbilder tatt lørdag og søndag.

 

------------------------------

 

Sømna håndballklubb ble under HåndballFORUM 2014 kåret til årets klubb! Her kan dere lese mer